Belépés
Keresés a TVN.HU felhasználók blog bejegyzéseiben
Blog bejegyzések száma: 4533563 db

Mit:

  

Felhasználónév:

   (szűkítés)
  
Találatok:
Találatok száma: 46
Előző Következő
Túrós-meggyes süti leveles tésztából 2018-06-06 23:46:21
Túrós-meggyes süti leveles tésztából Hozzávalók 20 dkg laktózmentes túró 10 dkg magozott meggy 5 dkg laktózmentes vaj 2 db tojás 1 doboz laktózmentes tejföl 1 csomag gluténmentes leveles tészta 1 db citrom nádcukor só Elkészítés A túrót keverőtálban összetörjük, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a resze...
Édeni régi étkek - receptes könyv 2015-07-30 08:15:48
Üregi Éva: Édeni régi étkek Jó étvágyat! Kertünk kincsei Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők! Paprikás krumpli Hozzávalók: 1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy 6-8 db virsli, olaj. Fűszerek: bors, babérlevél, édes-nemes...
Séf praktikák - 3 2015-04-16 14:33:59
Séf tippek | Poharelec Zoltán a Port Royal Étterem konyhafőnökének konyhai praktikáit olvashatod itt egy csokorba szedve. - A citromlé csodásan megőrzi a felszeletelt zöldségek és gyümölcsök friss színét. Cseppents egy keveset hideg vízbe, és abba aprítsd a krumplit, almát és brokkolit. - Ha a sütemények hozzávalóit pár órával a felhasználás előtt szobahőmé...
Marcipán, a velencei csoda 2015-02-23 23:18:14
Marcipán, a velencei csoda A hetvenes években még fruttiból gyúrták a háziasszonyok a szülinapi tortára szánt virágdíszek szirmait és leveleit. Szép volt, színes, kicsit rágós és szabálytalan, de mindannyian szerettük. Ma már egész más világot élünk. Az áruházak polcain tömegesen sorakoznak a torta- és süteménydíszítő elemek: cukrok, masszák, zselék, habok, fixálók, tort...
Sárgadinnyés ételek 2014-11-13 12:49:55
Sárgadinnyés ételek Albigens kehely - töltött sárgadinnye (Coupe albigeosis) Hozzávalók: 2 közepes sárgadinnye, 3-4 articsóka-java (konzerv), 1 közepes alma, 1 banán (vagy 2 őszibarack), pár szem dióbél, 2 dl muskotályos fehérbor. A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a húsát. Az articsókát, hámozott almát, banánt (őszi...
Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, me 2014-10-24 17:03:47
Szezonális kuriózumok: mustáros meggy, fehér rumos meggy, meggysajt Június van, a kertek ontják a friss gyümölcsöket, zöldségeket. Nálunk sincs ez másként, minden napra jut valami begyűjthető leszedhető. Most a meggy! termés bőven meghaladja napi fogyasztási szükségleteinket, ezért aztán tartósítunk. Amikor falura költöztünk, megfogadtuk: semmit nem hagyunk veszendőbe menn...
x 2014-06-13 17:21:33
Hagymásiné Berei Joli Jol... Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá. Zalai borzas hús Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só A sütéshez: olaj. A húst megsózzuk és félretes...
x 2014-06-01 15:09:52
Gombás Imréné Klári [Klári n... TÖLTÖTT TÖK 1. A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavard ki, s dolgozd össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózd, borsozd is a tölt...
x 2014-05-28 10:28:11
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... ALMAHÉJTEA Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is. Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni. Véletlenül se dobjuk ki! A tea jó hatás...
Karácsonyi menü - újragondolva 2013-12-13 16:33:47
A karácsony mindenkinek mást jelent. Az biztos, hogy mindannyian ragaszkodunk gyerekkori emlékeinkhez, de ugyanakkor változunk is - karácsonyi szokásaink és kedvenc recepteink is. Aki egy kicsit szakítana a hagyományokkal, a klasszikus ponty halászlé helyett készíthet más...
Előző Következő
Blogok, Videótár, Szótár, Fecsegj, Tudjátok?,

© 2002-2024 TVN.HU Kft.